Uw bedrijfsarts

Klik op een van de artsen voor achtergrondinformatie. 

Hetty-Baas

Hetty Baas

Na mijn werkzaam leven, buiten wat bijbaantjes om, te zijn gestart als verzekeringsarts, ben ik sinds 1996 werkzaam als bedrijfsarts. Aanvankelijk bij een interne arbodienst van een grote onderneming in het zuiden des lands. Deze werd later verzelfstandigd en gefuseerd tot een grote landelijke arbodienst. Omdat de organisatie daarmee erg op zichzelf gericht raakte en steeds minder oog kreeg voor de klanten, stapte ik in 2000 over naar MCS-Arbo. Daar heb ik vanaf het allereerste begin met veel plezier gewerkt. Doordat het een kleine dienst is zijn de lijnen kort en maak je samen met elkaar de keuzes die bijdragen tot de ontwikkeling van de dienstverlening en organisatie.

Ik vind het erg zinvol en leuk om op locatie bij klanten te werken, ook weer vanwege de korte lijnen en de flexibiliteit die hierdoor mogelijk worden gemaakt.

In het werk vind ik veel voldoening in mijn bijdrage aan het proces van re-integratie van een zieke medewerker. Om te komen van ziekte en daardoor toch ook verlies van controle, tot uiteindelijk weer zelfstandig functioneren. En daarnaast in de preventie van ziekte door middel van onze adviezen en interventies. Het werken op het overgangsgebied tussen medisch en maatschappij is boeiend en biedt veel kansen en mogelijkheden een steentje voor een ieder bij te dragen.

Lidia-Lupgens

Lidia Lupgens

Na vier jaar huisarts te zijn geweest, ben ik me gaan specialiseren in de bedrijfsgeneeskunde, en heb ik in 1990 mijn eigen bedrijf  Medical Company Services opgericht. Binnenkort ben ik 20 jaar medisch directeur van MCS, met Luc Schouten als algemeen directeur sinds 1998.

Het is mijn opvatting en die van MCS dat werken goed is voor de mens. Met dat uitgangspunt wil MCS bijdragen aan een gezond en veilig werkklimaat van ondernemingen en hun medewerkers. Dat betekent kennis bijhouden, uitdragen en adviseren over gezond en veilig werken, leven, bewegen, sport en gezonde voeding. En dus ook alert zijn op werkdruk en eventueel geestelijke nood.

Als medisch directeur geef ik niet alleen leiding aan mijn team van bedrijfsartsen, maar neem ook zelf een aantal bedrijven onder mijn hoede. Ik sta zelf dus ook met mijn ‘laarzen in het veld’ van de dagelijkse praktijk. Want daar gebeurt het. Daar kun je het verschil maken.

Ik ben er trots op dat MCS 20 jaar bestaat. Tegelijk ben ik me er van bewust dat dit vooral het resultaat is van de ondersteuning door het geweldige team dat de afgelopen periode MCS heeft helpen uitbouwen. Want het succes van elke onderneming hangt af van de mensen die erin werken.
 

 

Mw. drs. J.M.L. van Zwet

Jetteke van Zwet, Bedrijfsarts
BIG-nummer 79046446801