Risico's van onbeschermd in de zon zijn

Geniet van de zon, maar bescherm jezelf goed. Want de zon kan erg gevaarlijk voor je huid. Hoe kan dat?
 

'De baas snapt wel dat iemand niet na twee dagen weer fris en fruitig gaat werken'

Bij sommige COVID-patienten houden de klachten maandenlang aan. Hoe gaat hun werkgever daarmee om? Niet iedereen kan op evenveel begrip rekenen. En door het thuiswerken is reintegreren ook lastig. 

Checklist Thuiswerken

Bij het inrichten van de thuiswerkplek is een goede positie van het beeldscherm belangrijk. Stem die positie af met de stoelen tafelhoogte, zodat je armen een ontspannen houding aannemen. Plaats de muis dicht bij het lichaam en stel de stoel zo in dat je voeten, bovenbenen en onderrug ondersteuning krijgen.

Enquête: thuiswerken na corona wenselijk

Door de coronacrisis doen we veel ervaring op met thuiswerken. De vraag is of we straks, als we het virus onder controle hebben, allemaal weer vijf dagen naar het werk zullen gaan. VNO-NCW West heeft in september een flitsenquête onder de leden gehouden. Het aantal respondenten bedraagt 144. Zij zijn uit verschillende bedrijfstakken afkomstig, zoals tuinbouw, ICT, bouw en zakelijke dienstverlening. 

Focus op (niet) zitten!

Nederlanders zijn op het werk Europees kampioen zitten. Veel zitten gaat gepaard met verwoestende gezondheidseffecten. Er is wetenschappelijk onderbouwd bewijs dat te veel zitten kan leiden tot diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressie. Je kunt er zelfs eerder door overlijden. Tijd om te kijken hoe dit in elkaar steekt en vooral: wat we eraan kunnen doen.