"Een gezondheids-APK voor werknemers is zo gek nog niet"

In de nieuwsbrief 'Museumpraat' is er een leuk artikel verschenen over onze directeur Lidia Lupgens. Hierin vertelt ze enthousiast over de activiteiten van arbodienst MCS arbo in Warmond. 

Sail Leiden 2018

Op 27, 28 en 29 juli komt de historische vaart naar Leiden en in het voorprogramma op 25 en 26 juli naar Warmond. Deze grootste vloot varend erfgoed ter wereld transformeert Leiden drie dagen lang tot een groot drijvend openluchtmuseum. Sail Leiden vormt een verbluffend interactief museum, afgemeerd aan de kades tussen de Morspoort en de Zijlpoort. Aan de hand van een speciale wandelgids, de Blauwe Meander, onderga je een stroom van activiteit, verhalen en geschiedenis.

MCS draagt bij aan Eerste Oosterscheldekreeft 2015

26 maart 2015 - Dat de Oosterscheldekreeft een gewild product is, bleek vanmiddag bij de veiling van de eerste kreeft waarmee het seizoen officieel van start ging. Maar liefst 23.900 euro werd betaald voor de eerste kreeft, het bedrag komt ten goede aan Stichting Pink Ribbon. Veilingmeester van dienst en top zakenvrouw Annemarie van Gaal spoorde de geïnteresseerde kopers uit Nederland en België aan gul te geven voor de primeur en daarmee het werk van Stichting Pink Ribbon te steunen.Ook MCS heeft een bijdrage betaald aan de eerste kreeft.

Een dag aan boord

Gevriesdroogd eten, ruimtegebrek, weinig slaap, zeeziekte en 40 dagen in dezelfde kleren. De Volvo Ocean Race, ’s werelds meest prestigieuze en extreme zeilwedstrijd, gaat dit najaar weer van start.Deelname aan de Volvo Ocean Race is een bijna onmogelijke opgave, zowel fysiek als mentaal. Het team komt alle dagen voor nieuwe verrassingen te staan die wilskracht, uithoudingsvermogen, moed en teamwork vergen.

MCS arbo steunt Stichting Steun Initiatieven In Sheko

Ver weg van alle WK-drukte, en alle acties die er nu voor goede doelen in Brazilië worden georganiseerd, hopen kinderen en volwassenen in Sheko op een mooie toekomst.
Een toekomst waarin ze kunnen lezen en schrijven, de Bijbel kunnen lezen en uitleggen, en mee kunnen werken aan de ontwikkeling van de plek waar ze wonen.

Sheko is een regio in Ethiopië waar ze een eigen taal hebben. De kinderen gaan er niet naar school en leren ze dus ook niet lezen of schrijven. Een goede vriendin van Arbo Consulente Margreet Buffinga heeft in deze regio een taalonderzoek gedaan en heeft uiteindelijk deze stichting opgezet. Nu gaan er al 5 kinderen naar school en zijn ze nu hard bezig om een 6de kind naar school te krijgen. 

Stichting Steun Initiatieven In Sheko bestaat 5 jaar en daarom gaat een groep enthousiaste sportievelingen de uitdaging aan:
25 km Fietsen – 15 km Wandelen – 25 km Fietsen